>
>
כשאוכל ואומנות נפגשים.

כשאוכל ואומנות נפגשים.

בין כל הדברים המשגעים שיש באיטליה אי אפשר שלא לחשוב על האוכל האיטלקי המשובח –

פסטה, פיצות, ניוקי, ריזוטו והרשימה עוד ארוכה.

איטליה כל כך גדולה, היא מחולקת לאזורים ומחוזות שכל אחד מהם הוא

בערך בגודלה של מדינת ישראל כולה.

כל אזור ידוע במאכלים הטיפוסיים שמאפינים אותו, המקומיים יודעים את הסודות אבל התייר המזדמן לא תמיד נחשף אליהם.

האם ידעת  שהלחם בצפון איטליה שונה בטעמו מהלחם שבדרום?

מסתבר שזני החיטה בדרום שונים מהזנים הגדלים בצפון וזה משפיע על טעמו של הלחם.

ככל שמתרבים ביקורי באיטליה אני טועמת, שואלת ומגלה פרטים וסודות מהמטבח המקומי של כל אזור.

כשתגיעו לאיטליה תשאלו את המקומיים מה ממומלץ לאכול כדי שתוכלו ליהנות ולטעום אוכל מקומי טיפוסי.

אוכל הוא אומנות בפני עצמה – היצירתיות והאהבה שמושקעים בהכנה שלו,

בחירת המרכיבים, התאמה בין המנות והטעמים, בחירת הצבעים של מרכיבי המנה,

הגשה שתהיה יפה לעין ולא רק לחייך -זוהי אומנות האוכל.

בעיני, אחד הדברים החשובים ביותר שאני רוצה שנשים במסע הציורי יחוו ויקחו איתן להמשך הדרך

זו השראה שאותה אני חושפת ומביאה בדרכים שונות לא רק בציור.

כשמקבלים השראה ומעשירים את העולם הפנימי ניתן לבחור איך לבטא אותה

וכשארגז הכלים מלא ויש מבחר ושפע של השראה היצירה זורמת למקומות חדשים ומפתיעים.

לכן מתבקש וכל כך טבעי לשלב סדנת בישול בתכנית השבועית.

למלון קאלבי שבעירה ויטוריו ונטו אני חוזרת שוב ושוב למעלה משש שנים.

למה? כי המלון הזה מלא באהבה וביצירות אומנות  שעוטפת את האורחים בכל מקום ובכל פינה.

כשנכנסתי למלון בפעם הראשונה ופגשתי את פלורה ואלפרדו, בעלי המקום,

ידעתי שזו אהבה ממבט ראשון ופשוט התחלתי לנשום.

הזוג הזה כל כך אוהב את המלון עיצבו ושבנו ביחד, את האורחים שמגיעים אליו,

ואת העבודה שלהם – שאהבה הזו מורגשת בכל פינה ובכל פריט ורהיט.

כשעובדים עם אהבה ומתוך הלב זה מיד מורגש ועוטף .

כל חדר שמעוצב בטוב טעם בסגנון אחר

ומקושט עם עבודות וכריות שפלורה  מציירת תופרת ומכינה.

לבבות מבד שפלורה תופרת
כריות ולבבות מצוירות ביד

והגינה – בכלל גן עדן.

נחל זורם, בריכת שחיה ואלפרדו ששותל ומטפח את שיחי הורדים, ההורטנזיות וכל שאר הפרחים

שמציפים בריחות וצבעים משכרים ומשרים רוגע ושלווה.

לשבת בתוך כל היופי הזה תמיד מרגיש לי כמו ביקור בגן עדן.

שיחי ורדים בשלל צבעים
…ונחל שזורם בגינה

אי אפשר לספר על מלון קאלבי בלי לחשוב על אוכל.

שולחן ארוחת הבוקר עמוס בגבינות מקומיות, במבחר לחמים שאלפרדו אופה מידי בוקר.

את ארוחת הצהריים מבשלת באהבה פלורה.

אני חיבת להגיד שכשאנחנו יושבות ומצירות ריחות הבישולים מהמטבח

גורמים לנו להסתכל כל הזמן על השעון ולספור את הדקות עד לארוחה.

בכל יום הפתעה חדשה –  מגוון יצרתי של מנות עם מיטב ירקות העונה ישר מהשוק המקומי,

פסטות ועוד מיני פינוקים שאותם אני משאירה לדמיונכם.

באחת הנסיעות החלטתי שאי אפשר להמשיך ככה יותר וארגנתי לנו סדנת בישול.

הכנתי לבנות הפתעה – סינרים יפים ונכנסנו במרץ למטבח.

כשפלורה מנצחת על המקהלה העליזה – אחת חתכה, אחרת קילפה היו כאלה שבחשו וערבבו

אבל בעיקר צחקנו, טעמנו ונהנינו מכל רגע.

קיבלנו הצצה לתוך סודות המטבח האיטלקי בצפון איטליה

גילינו למה האוכל שלהם כל כך טעים (סוד- הם לא יודעים מה זה מוצרים דלי שומן…)

וחזרנו הביתה עם ספר מתכונים ומשקל עודף…

חתכנו, בישלנו, צחקנו, טעמנו,

טירמיסו איטלקי מטריף – Calvi hotel

המתכון לכמות כפולה.
600 ג"ר גבינת מסקרפונה
5ביצים -1 ביצה שלמה, ארבע מופרדות
1 כוס סוכר
בשקוטים
אופן ההכנה:
מקציפים במקסר סוכר+ ביצה שלמה+4 חלמונים עד שהסוכר נמס והקצף נהיה בהיר.
בקערה נפרדת מערבלים את החלבונים בנפרד עם קואט מלח.
מערבלים את המסקרפונה לאט לאט אל החלמונים,
מקפלים פנימה ביד בעדינות רבה עם כף עץ
את הקצף היציב ומצננים במקרר.
מכינים תערובת חמימה של נס קפה
(מומלץ להוסיף לקפה רבע כוס יין מרסלה).
טובלים בישקוטים בקפה ומניחים שכבה צפופה בקערה גדולה
מניחים את הבשקוטים אחד ליד השני.
מורחים שכבה נדיבה מתערובת המסקרפונה
עליה שמים שכבה נוספת של בשקוטים טבולים בקפה
ומעל את תערובת המסקרפונה שנשארה בקערה.
מצננים במקרר לפחות שלוש שעות
לפני ההגשה בוזקים אבקת קקאו.
בתאבון!!!!!
אל תשכחי לספר לי איך יצא לך, ומה האורחים אמרו….

טירמיסו מכל הלב

רוצה לקרוא עוד על המסעות הנשיים לחצי כאן.

בא לך להצטרף למסע הנשי הבא למלון קאלבי ולצפון איטליה , לחצי על הקישור.

את חושבת שאת לא יודעת לצייר וחוששת איך תשתלבי במסע מוזמנת ללחץ ולקרוא את הפוסט

"…ואם אני לא יודעת לצייר? "

הצטרפי למסע

כתבי לי ואדאג להשיב בהקדם,ניתן גם לשלוח הודעת וואטסאפ.

×